lauantai 25. helmikuuta 2017

Yhdistyslehdet

Yhdistykset julkaisevat omia jäsenlehtiään,  on omia lehtiä ja yhteenliittymien julkaisuja, hyvä niin.  Mielestäni yhdistysten lehtiä tarvitaan kuvastamaan kunkin yhdistyksen toimintaa ja sen vireyttä.'
Lehdet ovat yhdistysten sielun peilejä.
Julkaisujen tehtävänä tuottaa jäsenilleen lukuhetkiä, nehän
jaetaan valtaosin jäsenille, sidosryhmille ja myös vapaaseen jakeluun. Viimeiksimainittu ryhmä taas koostuu myös alan ihmisistä, joten lukijat palautuvat takaisin valtaryhmään, meihin karavaanareihin.
On siis kysymys lukuhetkien laadusta.Toimittamani lehti poikkeaa monista yhdistyslehdistä.
Yhdistyksemme päätettyä aloittaa lehden julkaisemisen, ensimmäinen askel oli viisas.  Päätoimittajalle annettiin puhdas paperi eteensä, kerrottiin vain lupa tehdä lehti.  Minulle oli heti selvää millainen lehtemme tulisi olla, sen tulee tuottaa lukuhetkiä jäsenille.

Kunkku-uutiset kertoo yhdistyksen jäsenille tietysti alueestamme, henkilöistä siellä, sen kehityksestä ja tulevaisuudesta, mutta se kertoo myös elämästä muuallakin.
Lehti kertoo kiinnostavista käyntikohteista, kertoo eri ihmisten harrastuksista, liittyy kanssamatkailijoiden mukaan, valoittaa yhteistyökummpaneiden elämää, julkaise pakinoita ja seuraa kansaivälistä karavan - toimintaa. Suomen täyttäessä 100 vuotta, lehti kunnioittaa isänmaatamme teemoittamalla julkaisua, kirjoittamalla arvoista, joista Suomi on ylpeä.

Olen ajatellut asian niin, että lukuhetkiä tuottavat artikkelit ja aiheet, jotka kertovat uudesta, kertovat muualla olevista kiinnostavista kohteista, kertovat karavaanareista toisaalla ja tietty asioista, jotka tapahtuvat muualla, kuin kotipesässä.
Yritän keksiä artikkeleita, jotka laajentavat oman yhdistyksemme jäsenten kiinnostusta sinne, missä tapahtuu ja elämää on, jopa kertoa alueista, jotka kilpailevat kanssamme.  

Kuten aiemmin kerroin, lehtemme poikkeaa monista yhdistyslehdistä.  Kunkku-uutiset kertoo vain vähän menneestä alueella, se ei kerro pikkujouluista, ei vappupippaloista eikä pilkkikilpailuista (miksiköhän) otsikoissaan, se kertoo lukijalle tarinoita ja tuottaa lukuhetkiä.Winemaker 
  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti