sunnuntai 6. marraskuuta 2016

PIENEN KYLÄN SUURI SOITTOKUNTA

Yläneen soittokunta on viettänyt merkkivuosiaan säästeliäästi, lähinnä omin juhlin ja muistamisin. Nyt, 120 V - juhlissa haluttiin soittaa isosti ja niin sitten tehtiinkin.
Ajateltiin, että saadaan ainakin sali täyteen.  Ei mennyt niin, toinenkin sali myytiin loppuun ja kolmanteen ei yksinkertaisesti ollut aikaa.  Päivä loppui ja puhaltajien voimat.


Ajattelivat niin, että nyt soitetaan ja kunnolla, merkataan juhlavuosi korkealle.  Merkkasivat! Kapellimestari Jari Kulmala kokosi joukkonsa, treenasi treenaamistaan, hioi ja viritti juhlakokoonpanon, joka soitti sitten yleisönsä sydämmiin.

Kulmala sanoi hakeneensa uudistuksia ja niitähän sitten löytyi, hra Kyösti Mäkimattila ja rva Elina Kulmala lauloivat säveliä yleisön sydämmiin, tunnelmoivat niin, että siellä täällä pyyhittiin silmäkulmia.  
Suuressa roolissa oli, kuitenkin ja hyvä niin, Yläneen
120 V - soittokunta, joka soi yllättävän puhtaasti ja tarkasti, jopa niin, että kirjoittaja oli haltioissaan.
Erityisesti kirjoittajan mieleen jäi kapellimestari Jari Kulmalan puhtaanraikkaat " trööttisoolot", K. Mäkimattilaa siteeratakekseni, siis trumpetin hieno sointi ja tekniikka sekä erinomainen orkesterinjohto.

Yläneen oma poika, Kyösti Mäkimattila, juonsi konsertin omalla tyylillään, rauhallisesti ja huumoria juontoihinsa piiloittaen, saaden ansaitut aploodit asiantuntevalta yleisöltään.  

Tasokas konsertti jakautui kahteen osaan, ensimmäinen perinteisempää puhallinmusiikkia huippunaan Ankkurit ylös, joka soi vahvasti ja tarkasti, jopa niin, että ensimmäisenä kappaleena se sai suurimmat aploodit koko konsertissa.
Toinen osio koostui rennommasta musisoinnista ja Kyösti Mäkimattilan tulkinnoista, jotka oli sovittanut vieraileva kapellimestari Ahti Laine.

Maallikona lippunsa lunastanut kirjoittaja oli ihmeissään Yläneen Soittokunnan osaamisesta ja soiton hienosta nuottien seurannasta, jos nyt tämä ilmaisu on mikään mittari ammattilaisten korvissa.

Kirjoittajan korviin kaikki torvet, klarinetit, trumpetit, tuubat, harmonikka ja kitara sekä rummut, soivat nautinnollisesti, niin että kiitos konsertista.

Winemaker  
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti