maanantai 8. helmikuuta 2016

OLEN NÄHNYT MAAILMAA

Olen ollut putkassa, hengittänyt sen metallista ilmaa ja käynyt tupakalla vartiotuvan puuvajassa, nukkunut sen rautasängyllä, mittaillut lattian pohjaa 2 vuorokautta.
Olen tehnyt betonilaattoja, kuvioinut niitä raparperin lehdillä, valanut ja taas valanut, kunnes 20 kpl tuli täyteen.  Sitten asettelin ne kesäisen Perämettän terassille, kaivonkupeeseen.

Olen matkustanut kuin leppäkerttu, tepastellut laivan kannella, juonut oluttuopin Gdanskin satamassa ja ajatellut tulevia, meneviä ihmisiä. Minne lie kaikki lähteneet, matkalle etelään. Varonut astumasta kertun päälle.
Katsellut peilistä taakse jäävää maisemaa, ajatellut tuotakin taustaa, näenkö sitä enää milloinkaan, katsellut perässä tulevaa koppia ja ajatellut sen vetämistä.  Nauranut päivän kommelluksille matkoillamme, istuessani illalla nauttien lasillisen viiniä ja miettien mitähän tästäkin tulee.

Olen ollut perustamassa jääpalloseuraa tietämättä, että se myöhemmin tulisi voittamaan Suomen mestaruuuksia ja tuottaisi pelaajia Suomen maajoukkueen pelaajistoon, sekä tulisi olemaan eräs suurista juniorien kasvattajaseuroista Suomen jääpallokartalla.
Olen ollut sienimetsässä katselemassa metsän antimia ikäänkuin jotain minulle kertoisivat. Kertoivat kuulijalle syksyisen metsän raikkaudesta, metsän hiljaisuudesta ja linnuista, jotka palaavat taas keväällä.Olen nähnyt Orbin, ihmetellyt sen olemusta ja tarttumista kamerani kuvaan.  Sanovat herkkyydellä olevan asian kanssa tekemistä ja elämällä niiden näkemisessä.

  


Olen tehnyt kotiviiniä mansikoista, mustikoista, tehnyt sitä rakkaudesta harrastukseen ja juhlan kunniaksi, nauttinut sitä muutaman lasillisen ennen ystävien näkemistä ja muutaman ystävien kanssa. Viinin lappo kertoo minulle viinin maun ja ystävät pitävät ajatukseni koossa, kertovat asioita sekä kulkevat kanssani elämäni myötä.  Ilman ystäviä elämä olisi melko toivotonta.Hyvää ystävänpäivää !

Winemaker Ei kommentteja:

Lähetä kommentti