perjantai 19. helmikuuta 2016

BLOGISTI

Blogisti kirjoittaa tekstejään ajatuksistaan, latoo sanomaansa alustaan mielestään ja ajattelee ihmisiä joille kirjoittaa.  Hän yrittää sovittaa sanansa kunkin kirjoituksen sydämeen ja saada aikaan niistä sopivan tekstin valitsemastaan aiheesta.

Hän saattaa kirjoittaa tekstiään vaikkapa punaisella värillä, pyrkiessään korostamaan sanomaansa, yhtään sen enempää valinnallaan vaikuttamatta. Sanoma sinällään, on pääosassa ja teksti sitten sivuosassa, sitä jotkut kuitenkin jaksavat lukea.

Meitä blogisteja on monenlaisia, on tosikkoja, kivoja, hauskoja ja vihatttujakin.
Yhteistä meille on kirjoittamisen herkkyys, tuottaminen ja sisäinen kaiku kirjoittamiseen, välittämättä palautteesta.  Jotkut huimapäät meistä kertakaikkiaan kerjäävät palautetta ja jalostavat sitä siten, että palauttavat sen vastineen muodossa kiertoon.  Se on bloggausta.

Yhteistä blogisteille on sana.
Kirjoituksen hallinta tulee sanoista ja kokonaisuus siunaantuu tekstin harmoniasta, sen sanahelinän syvyydestä sekä sanomasta, josta kirjoitetaan.  Aina se ei ole niin helppoa.  Helppous puolestaan tulee tekstistä ja sanomasta siinä.  Lukijalla se on silmässä.  Sanoma.

Lukijalle kirjoitettu sanoma merkitsee kannanottoa asioihin ja näin blogisti leimaantuu tekstiinsä tai sitten onnistuu väistämään omilla kommenteillaan sanomansa keskeisen osan liukumalla ikäänkuin sivuun aloituksesta.  Se lienee blogistin suoja.

Kirjoittajien kohtalo on sinetöity.
On vaikea pyrkiä eroon leimasta otsassaan, vaikeaa muuttaa alkuperäistä sanomansa ideaa.  Se kuitenkin paistaa läpi jostain kirjoituksen lauseesta tai loppukaneetista.  Sitä ei pääse pakoon. Siksipä juuri blogisti on ajatustensa vanki.

Winemaker the Blogger


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti