lauantai 9. tammikuuta 2016

PAKKASMUOTIANuorisoa ei pakkanen, kovakaan, tunnu haittaavan, ainakaan pukeutumisen suhteen.

Lenkkitossumuoti on ja pysyy, pillifarkut pysyvät yhä tiukkoina ja lökäpöksyt  lökinä.  Nilkat ja päät paljaina mennään.  Kaulassa on sentään tavaraa, paksut kaulaliinat muodikkaasti solmittuna sellaiseen muotisolmuun, jossa lenkin kautta liinan pää roikkuu alaspäin.

Muoti määrää.

Mennään - 20:ssä tennarit hehkuen lumessa, napa paljaana ja rekkamiehen vako paistaen peräpeilistä," björnborgit" näyttävästi esillä.
Kaupungilla hengaillessa tulee olla cool eikä haittaa brylgreemin jäätäminen kaksilla väreillä värjättyä muotitukkaa, pysyypähän paremmin kuosissaan.  Ei puhettakaan pitkistä kalsareista, saatikka  pappamallin kalsareista, sellaisista lämpöisistä, niissä kun on tuollaiset vanhanmalliset päärmeommellut kuminauhatkin eikä niissä lue mitään, ei niitä kannata näytellä.

Coolilta tulee näyttää myös tyttöjen.
Töpötellään korkokengillä umpihangessa kohti dösäpysäkkiä mutisten "....ttu kelaa jos se ei tuukkaa".  No, dösäpysän katos antaa hieman suojaa ja pillipökät soivat vaakasuoraan lentävässä pakkaslumisateessa ja tulihan se dösä sieltä, kuten aina. Jotkut onnekkaat kulkevat mopoautoillaan ikkunat huurussa, ja musavermeet bassomaksimillaan jumputuksen kuuluessa satoja metrejä ennen mopoauton ohiviuhahdusta. Coolia tämäkin.

Aikuisten naisten muodin määrä on suunnaton ja vaihteleva. On toppia yläpäässä ja läppää takapuolen suojana tai suojaton sopivan kokoinen ja näköinen on hyvä ilman läppääkin.
Tässä kategoriassa ei niinkään päde " pitää olla kun muillakin on " - vaatimus, päin vastoin " ei pidä olla, koska muillakin on", pätee.  Joskus kirjoittajan mieleen juolahtaa, että kuka erikoisimmin keksii pukeutua, on muodikkain.
Yhteistä trendikkäiden naisten vaatetuksessa kuitenkin löytyy, enää ei uhmata pakkasherraa, kamppeet valitaan myös vuodenajan mukaan.

Aikuisten miesten liian pieniä puvuntakkeja saa tresmannista hintaa 99 egee ja nilkoista "jenkkilyhyet" irtohousut hintaan 69 egee.  Liian kireitä kauluspaitoja saa kolme hintaan 59 egee ja kragat kaupanpäälle, jos hyvä tsäga sattuu.
Palttooksi muotitalot suosittavat herroille villakangastakkeja, senmallisia 2-rivi nappitakkeja, kireäksi leikattuja tietysti ja sellaisia, joissa voi nostaa kauluksen korville saakka.  Ei tartte korvaläppiä ( mitä ne ovat).  
Kaulaan sitten taas paksu, muodikkaasti solmittu villahuivi. Hattua ei suositella,  styylatty, edestä vaahdolla pystyyn nostettu tukka ei sitä salli. 

Muotimaailmaa säädellään lämpimistä korkeista rakennuksista ja trendit luodaan miellyttämään silmää, ei niinkään kehoa.
Ei pienintäkään sanaa, että kerrospukeutuminen olisi pakkasessa suosiossa, päinvastoin, tulee liian tönkkösuolattumuikku - olo ja häviää höveli mieli.  Mutta pakkanenhan ei pauku ostoskeskuksissa eikä sisätiloissa, paukkukoon ihan rauhassaan vaan selekosilla.

Siellä käytetäänkin eri vermeitä.Winemaker 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti